Jevto Jevtić (33), vođa navijačke grupe iz Zemuna “Taurunum boys”, uhapšen je bukvalno u gaćama u akciji njemačke i srpske policije nazvanoj “Ciklon” zbog sumnje da je rukovodio grupom krijumčara kokaina.

Prema riječima ministra policije Nebojše Stefanovića, u ovoj zajedničkoj akciji uhapšeno je najmanje 30 osoba koje se sumnjiče za šverc 303 kilograma kokaina, 96 kilograma kanabisa i 106 kilograma hašiša.

Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na oko 20 miliona evra!

U istoj akciji, koja je izvedena na teritoriji Srbije, uhapšene su još 123 osobe osumnjičene za razna krivična dela – trgovinu drogom, trgovinu ljudima, silovanje, prevare…

“Akcija njemačke i srpske policije trajala je 13 mjeseci. Jevtić je uhapšen u svojoj velelepnoj kući u Zemunu, i to rano ujutru. Kod njega u domu policija nije zaplijenila narkotike, ali je pronađeno oružje za koje nije imao dozvolu. On je zahvaljujući kamerama, koje ima na svakom ćošku kuće, vidio šta mu se sprema, ali nije uspio da pobjegne. Uhapšen je bukvalno u gaćama”, kaže za “Alo!” izvor blizak istrazi.

List piše da je kokain koji je nabavljao iz Njemačke bio je velike čistoće i time je pridobijao klijentelu višeg ranga.

Jevtić je bio poznat po incidentima na utakmicama. Hapšen je 2010. poslije nereda u Đenovi, na utakmici Italija-Srbija, poznatoj po incidentu koji je tada izazvao Ivan Bogdanov. Prethodno je hapšen i u Srbiji zbog upada na teren i prekida utakmice Vojvodina – Zemun.

Osim Jevtića, u Beogradu su u policijskoj akciji “Ciklon” juče rano ujutru uhapšeni i M. P. (24), D. S. (32), i J. V. (40), dok je potjernica raspisana za R. D. (23) iz Beograda, dobrim prijateljem i komšijom uhapšenog.

“Oni su specijalnim kanalima distribuirali drogu u Srbiji. Koristili su šifrovane poruke prilikom razgovora. Uhapšena su i dvojica kurira koja su nosila dva kilograma kokaina, pet kilograma ekstazija i četiri kilograma amfetamina. Droga je zaplijenjena na teritoriji Srbije i Mađarske”, objašnjava izvor.

ALO