Fudbaleri Borca u derbiju 7. kola Prve lige Republike Srpske gostuju u Prijedoru prvoplasiranom Rudaru, koji nakon 6 mečeva ima 2 boda više u odnosu na crveno-plave. Krajiški derbi uvijek je privlačio veliku pažnju, a s obzirom da se u ovom trenutku radi o ekipama koje zauzima prvo i drugo mjesto na tribinama, sigurno je da se očekuje mnogo „vatre“ na terenu.

– Mi smo nakon pobjede nad Tekstilcem došli u situaciju da pobjedom u Prijedoru stignemo do prvog mjesta na tabeli i siguran sam da ćemo u tome uspjeti. Želimo što prije da stignemo do liderske pozicije, kako bi igrači bili što rasterećeniji u nastavku šampionata. Rudar postiže veoma dobre rezultate na startu prvenstva, zasluženo su na liderskoj poziciji, ali, ne potcjenjujući nijednu ekipu, pa ni Rudar, smatram da iz Prijedora možemo da se vratimo sa tri boda – rekao je šef stručnog štaba Borca Vlado Jagodić u najavi utakmice, istakavši da zbog povrede u konkurenciji za meč nije Aleksandar Kondić, dok Luka Grahovac ima tri žuta kartona.

Slične stavove pred derbi sa Prijedorčanima ima i napadač Gedeon Guzina.

– Rudar jeste mlada ekipa, ali u isto vrijeme i veoma kvalitetna što pokazuju i njihovi rezultati na početku utakmice. Međutim, mi smo spremni da odigramo prvo jednu kvalitetnu utakmicu, a potom i da se u Banjaluku vratimo sa bodovima – istakao je Guzina.

Utakmica sa Rudar Prijedorom počinje u 16 časova.