Premijerom predstave “Na velikom odmoru” Pozorište Prijedor otvoriće iduće sedmice 64. pozorišnu sezonu, najavio je danas direktor ove kuće Zoran Baroš.
“Želimo da zahvalimo Ministarstvu civilnih poslova BiH od kojeg smo dobili dio sredstava za rad na ovoj predstavi. Na njihov konkurs smo kandidovali ovu predstavu o Branku Ćopiću i namijenili je, prije svega, osnovnoškolskom uzrastu od 3. do 7. razreda, jer svi mi starije, a nadam se i nove generacije odrastaju na Brankovim djelima”, rekao je Baroš na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Predstava je rađena u povodu stogodišnjice rođenja Branka Ćopića, prema tekstu Prijedorčanina Muhidina Šarića i u adaptaciji i režiji Željka Kasapa.

Kasap je rekao da je to predstava za publiku od sedam do 77 godina i da u njoj, pored glumaca Pozorišta Prijedor, igra sedam članova Omladinskog dramskog studija “Živko Desnica” Prijedor koji unose novu energiju u ovu kuću.

“Pokušali smo pokazati Ćopića kakav bi bio danas. On izlazi iz slike na zidu jedne učionice, uči djecu o svojima djelima i sreće se sa novim stvarima kao što su Internet, Gugl i Fejsbuk”, rekao je Kasap.

On je naveo da je i koreografija predstave u funkciji približavanja današnjoj genereciji, te da predstava sadrži video segmente rađene u saradnji sa Informativno-tehničkim centrom RTRS Prijedor.

Predstava će premijerno biti igrana u ponedjeljak, 19. septembra, u 20.00 časova u Pozorištu Prijedor.

SRNA