Dobojski socijalisti zatražili su istragu nadležnih u slučaju premlaćivanja aktiviste ove stranke Vladimira Veselinovića.

Njega su, kako tvrdi, premlatili njegov poslodavac Milorad Slavuljica sa sinom Draganom i zetom Stojkom Pinićem ,što je Milorad Slavuljica negirao. Slučaj istražuje policija.

Vladimir Veselinović tvrdi da ga je, nakon što je tražio svoje neisplaćene zarade, bivši poslodavac prvo zaključao u prostor magacina tržnog centra Slavuljica u kojem je radio, a potom pretukao.

– Oborili su me na pod. Vlasnik Milorad Slavuljica me udarao po obrazima, a njihov zet Stojko ili neko iza leđa me je udarao nogama – ispričao je Veselinović.

Pomoć je potražio u Domu zdravlja, gdje su mu konstatovane teže tjelesne povrede. Vlasnik tržnog centra Milorad Slavuljica tvrdi da ga on nije fizički napao. Kaže da ima deset do petnaest svjedoka da nije nanio povredu, te dodaje,” ako ima neku povredu, onda je nanio sam sebi”.

Dok Veselinović tvrdi da je pretučen zbog toga što je tražio neisplaćene plate, Slavuljica kaže da radnicima, pa ni njemu, ništa ne duguje i da je problem iskrsnuo kada je otkrio da je Veselinović napravio manjak od skoro 300.000 maraka. Šta je istina – pokazaće istraga.

RTRS