U krajiškom i derbiju sedmog kola Prve lige Republike Srpske banjalučki Borac pobijedio je Rudar Prijedor na njegovom terenu 3:2 i od „rudara“ preuzeo lidersku poziciju.

Prijedor – Gradski stadion. Gledalaca: 1.100. Sudija: Slavoljub Gogić (Istočno Sarajevo). Strijelci: 1:0 Popović (14 – autogol), 1:1 Delić (24 – penal), 2:1 Jaćimović (36), 2:2 Delić (52), 2:3 Delić (80). Žuti kartoni: Davidović, Burazor, Milinković (Rudar Prijedor), Mance, Raspudić, Vejnović, Popović, Bečelić, Antić, Škorić (Borac).

RUDAR PRIJEDOR: Ne. Petrović, Davidović, No. Petrović, Burazor, Šakić (od 56. S. Kovljen), Rokvić (od 56. Ćatić), Vojinović (od 81. Lolić), Milinković, Jaćimović, Gavranović, Marić. Trener: Zlatko Jelisavac.

BORAC (BL): Avdukić, Vejnović, Popović, Mance, Erić, Dujković (od 71. Škorić), Raspudić, Antić (od 81. Kiso), Guzina (od 5. Malbašić), Delić, Bečelić. Trener: Vlado Jagodić.

U krajiškom i derbiju sedmog kola Prve lige Republike Srpske banjalučki Borac pobijedio je Rudar Prijedor na njegovom terenu 3:2 i od „rudara“ preuzeo lidersku poziciju.

Junak pobjede Banjalučana bio je Ivan Delić koji je postigao het-trik, a zanimljivo je da je ovaj igrač u posljednja dva susreta Borca postigao svih pet pogodaka i doveo crveno-plave na prvo mjesto. Poveli su Prijedorčani autogolom Dejana Popovića, a bi poslije jedne sumnjive situacije bio dosuđen penal za goste koje je u izjednačenje pretvorio Delić. Do kraja prvog dijela poslije kontranapada Ognjen Jaćimović je postigao još jedna gol za domaćina i sa tim rezultatom se otišlo na odmor. Prijedorčani su, tačnije Milan Šakić postigli još jedan gol u prvih 45 minuta, ali je on poništen zbog navodnog ofsajda, a mnogi su ubjeđenja da nedozvoljene pozicije nije bilo.

U nastavku je Borac zahvaljujući iskustvu i snalažljivosti Ivana Delića stigao do pobjede. Prvo je u 52. minutu izjednačio ponovo rezultat, a u 80. minutu je majstorski pogodio iz slobodnog udarca. Tako je Borac osvojio tri boda koja su ga dovela na prvo mjesto na tabeli.

prijedor24h