Ako Srbi u Republici Srpskoj održe referendum, biće rata, prijeti Safer Halilović, prvi ratni komandant Alijine vojske. Od volje ti Sefere. Kako hoćete ti i tvoji. Nama vala i nije nešto zaprlo da ratujemo, mislimo da ovu jesen možemo pametnije da iskoristimo, nismo svi još ni drva za zimu pripremili, ali ako vam je baš šećer u vodu upao, pa hoćete rat, imaćete ga.

Vi nama hoćete da zabranite da održimo običan referendum, eto mi se vama nećemo petljati ni u to da li ćete ili nećete ratovati. Demokratija je, birajte.

Ako kontaš da je Srbima rata preko glave, bezbeli da je tako. Nismo fanatične budale koje se ponašaju kao da je još 1992. A žale što nije 1941. Pa da hiljade lakovjernih Srba bez otpora vode u jame i Jasenovac.

Ali, ako kontaš da ćemo mi bježati, a da muslimanski mladići jedva čekaju da ginu po vukojebinama na Jahorini, Vlašiću, Treskavici i Grmeču, zajebao si se. Niti su se oni toliko zaželjeli da slušaju hevi-metal iz osamdesetčetvorke, niti je nama ta melodija baš toliko ogadila da je ne bi mogli još jednom preslušati. Tim prije što postoje realne šanse da bi ovaj put u srpskom kvartetu svirale i ruske “kaćuše”.

Priznajem Sefere da je ljepše ovako sjediti za kompjuterom, “izviđati” po internetu i za banjalučki Press pisati komentar o ratnom gubitniku koji bi da životima tuđih sinova, novim razaranjem Sarajeva, Mostara ili Doboja liječi svoje komplekse i briše tužnu istoriju svojih poraza protiv Ratka Mladića i VRS, ali si u velikoj zabludi ako misliš da bi mi srcu teško palo da sutra obučem čizme i uniformu i “surfujem” sa tobom po vrletima Trebevića. Mada bih, ako mogu da biram, radije sačekao proljeće. I rat je ljepši kad sunce grije, a ptice cvrkuću.

(Znam da će se neki čitaoci zapitati zašto baš oko Trebevića. Halilović neće. On jeste loš general, ali ne toliko loš da nije svjestan da od Trebevića nema dalje. Tu je granica.)

Nikome nećemo dozvoliti da odnese i jedan dio BiH bez belaja, prijeti dalje Alijin general, čiji su vojnici 1992. junački pobjeđivali i ubijali preplašene srpske civile po sarajevskim soliterima. I silovali djevojčice od 14 godina. A u svim odlučujućim bitkama sa srpskom vojskom redovno tabanima davali vjetar.

Čuj, da nosimo. Kakvo crno nošenje. Bosna je više naša, nego vaša. Hercegovina takođe. Ako već budemo morali da se “nosamo” samo ćemo malo da ispeglamo granice i ispravimo greške koje su doktor Dabić i njegovi generali, glumeći humanitarce, napravili 1992. I to je to.

Što se “cijepanja BiH” tiče, ukoliko je budemo cijepali nećemo je sami cijepati. Cijepaće je i Hrvati. Pa ćeš ti đenerale ponovo biti na čelu vojske koja će braniti ogromnu fildžan državu, koja se svom svojom širinom i dužinom razvalila između Sarajeva, Tuzle, Mostara i Travnika.

Mada je više vjerujem da bi novi vatromet u Sarajevu Bakir prije iskoristio da završi ono što njegov otac nije uspio, kad ti je poslao one momke sa svilen gajtanom, nego što bi ti povjerio komandu.

Tvrdi dalje nesrećni Sefer da je Republika Srpska masovna grobnica. Jeste. Ne samo Srpska, već cijela BiH. Zahvaljujući idiotima kao što je on.

Press