Grad Prijedor Jedan Je od ovogodišnjih dobitnika prestižne nagrade “Zlatni Javor” za najbolji ekološki projekat u BiH, koju su u Sarajevu dodijelili predstavnici Međunarodnog festivala ekološkog i turističkog filma “Jahorina film festival”.

– Ovo prestižno priznanje dodijeljeno nam je za izgradnju nove toplane na biomasu koja je našem gradu, bilo da je riječ o uštedama, energetskoj efikasnosti, zaštiti životne sredine i supstituciji preskupog mazuta, donijela boljitak i bolje toplifikacione dane. Novi pogon na biomasu je, već prošle godine, dao sjajne efekte, jer je grijanje bik) 24 sata dnevno i prvi put smo imali pojavu da građani nazivaju “Toplanu” i Grad Prijedor da se pokuša mak) smanjiti temperatura u stanovima – konstatovao je Milenko Đaković. zamjenik gradonačelnika Prijedora, i dodao da, nakon otplate “Toplaninih” dugova, slijedi korekcija cijena grijanja u Prijedoru naniže.

Ovo je potvrdila direktorica prijedorske Gradske toplane Ljiljana Despotović koja je naglasila da izgradnja nove toplane na biomasu, u što je uloženo 8,6 miliona evra, spada u red velikih ekoloških projekata na koji se moraju ugledati svi oni koji razmišljaju o promjeni energenta, zaštiti životne sredine, ali i snižavanju troškova proizvodnje.

Kozarski