Trener Kik-boks kluba “Prijedor” Milan Tomaš primljen je u Kuću slave svih borilačkih sportova u Lisabonu i Kuću časti u Barseloni, te je povodom toga za delegaciju kluba danas organizovan prijem kod zamjenika gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića.Đaković je izrazio zadovoljstvo što je prijedorski sport, nakon Vese Arežine, dobio još jednog člana Kuće slavnih.

On je istakao da grad Prijedor, i u vrijeme ekonomske krize, nije umanjivao sredstva namijenjena sportu, a počeo je i izgradnju nove sportske dvorane u naselju Urije, koja će imati i kuglanu i malu salu, prvenstveno namijenjenu za borilačke sportove.

Tomaš je istakao da je prijem u Kuću slavnih svih borilačkih sportova i Kuću časti veliko priznanje, jer je za to potreban višegodišnji naporan rad i zapaženi rezultati.

“Biti dio svega toga nešto je što se rijetko dešava, a iza svega stoji dugogodišnji naporan rad na usavršavanju kik-boksa, kao i podučavanju mladih snaga koje su učestvovale na brojnim domaćim i međunarodnim prvenstvima”, rekao je Tomaš.

Prema njegovim riječima, veoma je važno sve što su takmičari ovog kluba postigli na državnom, evropskom i svjetskom nivou u proteklim godinama dostojno predstavljajući klub i grad o čemu svjedoče brojne medalje.

Tomaš će u novembru boraviti u Barseloni, gdje će se okupiti 300 najboljih majstora svijeta u borilačkim sportovima. Tom prilikom biće mu dodijeljena i titula grand-mastera crni pojas 8. dan, dok će sportski direktor kluba Damir Topić dobiti crni pojas 3. dan.

Topić je ukazao na važnost sporta za mlade ljude, te da mnogo toga mogu da nauče u Kik-boks klubu “Prijedor”, koji će u narednom periodu uvesti nove discipline.

Predstavnike ovog kluba u narednom periodu očekuju učešća na takmičenjima republičkog i nivoa BiH, te Evropskom prvenstvu u Banjaluci 26. i 27. novembra.

SRNA