Udruženje “Čast otadžbine” ocijenilo je da su izjave, poput ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića – da će Agencija za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ privesti predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, u funkciji destabilizacije regiona, te poručilo da srpski narod neće dozvoliti ugrožavanje bezbjednosti i života predsjednika Srpske.
Iz udruženja ističu da je Republika Srpska za njih svetinja, a njen predsjednik Milorad Dodik neko koga će braniti do posljedne kapi krvi.

“Oni koji misle da će srpski narod dozvoliti ugrožavanje bezbjednosti i života predsjednika Republike Srpske, moraju da budu spremni da će dobiti adekvatan odgovor”, poručeno je iz Udruženja koje okuplja bivše oficire Vojske Republike Srpske.

Navodeći da su izjave poput Mektićeve u funkciji destabilizacije regiona, iz Udruženja ističu da stoga političke partije koje su postavile kadrove takve orijentacije moraju da se ograde od ovakvog samovoljnog djelovanja.

“Da li je Mektić uopšte svjestan šta govori? Za to vrijeme Bakir Izetbegović u iščekivanju poziva srpskih funkcionera u zajedničkim organima na prisilno sprovođenje odluka organa BiH na teritoriji Republike Srpske, nestrpljiv poziva na ritualno ubistvo predsjednika Dodika, a po receptu takozvane ‘Islamske države’ pri čemu dobro zna da je nemoguće bilo šta uraditi na štetu srpskog korpusa bez djelovanja kooperativnih predstavnika srpskog naroda”, saopšteno je iz Udruženja.

Iz Udruženja poručuju da je srpski narod spreman da ignoriše prijetnje iz kuhinje “Islamske deklaracije” i upozoravaju da to niko ne smije shvatiti kao njegovu slabost.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da će Agencija za istrage i zaštitu /SIPA/ privesti predsjednika Srpske Milorada Dodika ako se ne odazove na poziv Tužilaštva BiH na saslušanje u svojstvu osumnjičenog zbog održavanja referenduma o Danu Republike Srpske koji je zabranio Ustavni sud BiH.

SRNA