Fudbaleri Rudar Prijedora danas (15.30 časova) na svom Gradskom stadionu dočekuju Slobodu iz Mrkonjić Grada u devetom kolu Prve lige Republike Srpske.

-Sloboda je ekipa jako iskusna, dobro vođena sa trenerom Draganom Vukšom, pojedinci Mirković, Travar i još neki oskaču i pokazuju raskoš i kvalitet pogotovo na domaćem terenu, gdje su vodeće ekipe pobijedili i nadigrali. Slaba tačka pokazala se loša igra na gostovanjima. To u nijednu ruku ne treba da nas zavara i opusti da loše uđemo u utakmicu u kojoj želimo tri boda. Moramo dati maksimum kao što smo dali protiv Kozare gdje smo pokazali da smo se vratili na staru stazu, pobjedničku. U Gradišci smo kao gosti pokazali jako dobru igru imali i prilika. Očekujem da ćemo protiv Slobode lošu realizaciju protiv Kozare nadomjestiti. Nema povrijeđenih izuzimajući Mrkića, ostali su svi spremni, vratio se i Majdanac u takmičarski pogon – istakao je pomoćni trener Rudar Prijedora Saša Keranović.

Ono što zabrinjava sve u domaćem klubu jeste loše stanje terena Gradskog stadiona.

-Domaći teren je pokazao da na njemu slabije ide zbog lošeg terena, jer mi gajimo pas igru i na starni su bolji tereni pa prikazujemo i bolje partije. Sada imamo tri domaće utakmice i jedno gostovanje i želimo da se vratimo na čelo tabele, samo da nam taj loš teren ne bude veći protivnik od samih rivala s kojima ukrštamo koplja – dodao je Keranović.

prijedor24h