U teškoj saobraćajnoj nesreći večeras nešto posle 17 sati na zaobilaznom putu kod Loznice, u blizini Banje Koviljače, poginulo je četvoro ljudi, među kojima i devojčica od dve godine, nezvanično saznaje “Blic”.

Jednu osobu sa teškim povredama Hitna pomoć prebacila je u lozničku Opštu bolnicu. Nesreća se dogodila na ravnom delu puta i prema tvrdnjama očevidaca, putnički automobil marke “golf”, bosanskih tablica, direktno je udario u šleper koji se kretao iz pravca Malog Zvornika, a kojim je upravljao vozač takođe iz BiH.

udes-loznica1

– Pošto živim u blizini zaobilaznog puta, čuo sam strahovit prasak i odmah sam znao da je u pitanju sudar. Pozvao sam hitnu pomoć i policiju, a kada sam stigao na lice mesta zatekao sam užasnu scenu. Smrskan automobil stajao je pored puta, na par metara od kamiona, na kojem je takođe uništen prednji deo i desna strana kabine – kaže jedan od očevidaca.

udes-loznica2

Prema nepotvrđenim informacijama, u putničkom vozilu nalazile su se dve žene, dva muškarca i dete. Vatrogasne ekipe iz Loznice, sa dva vozila više od sat vremena pokušavala su da izvuku tela povređenih.

Vozač, koji se zatekao u vreme nesreće na putu, kaže da ništa nije nagoveštavalo nesreću, ali je onda putničko vozilo, koje se kretalo iz pravca graničnog prelaza Trbušnica, prema Malom Zvorniku, prešlo na suprotnu stranu i direktno podletelo pod šleper.

udes-loznica3

Policija je zatvorila saobraćaj na ovom delu puta, pa se vozila preusmeravaju na alternativni pravac kroz Banju Koviljaču. Na licu mesta u toku je uviđej, a vozač kamiona je priveden.

Povređena žena prebačena za Beograd

Kako je potvrđeno iz Urgentne službe Opšte bolnice u Loznici, pacijentkinja koja je teško povređena u sabraćajnoj nesreći na zaobilaznom putu, nedaloko od graničnog prelaza Trbušnica, zbog teških povreda hitno je prebačena u Beograd.

– Pacijentkinja rođena 1995. godine primljena je sa izuzetno teškim telesnim povredama u Urgentnu službu a potom je odmah prebačena u jedinicu intenzivne nege. Tamo je reanimirana i u veoma teškom stanju transportovana u Urgentni centra u Beogradu – potvrdila je Dragana Vasiljević, PR Opšte bolnice.

Blic