Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičić na lokalnim izborima osvojio je više od 50 hiljada glasova, što je bez konkurencije, najveći broj od svih kandidata u opštinama i gradovima u BiH. Ovakva pobjeda bila je očekivana, izjavio je Radojičić gostujući u emisiji “Lazanski direktno” naše Televizije.

Igor Radojičić već je obavio prvi krug razgovora sa koalicionim partnerima. Stav koji je imao u toku predizborne kampanje ostaće isti – Banjaluka kao otvoren i prijateljski grad, poručio je Radojičić koji je već odredio prve prioritete.

– Razgovori o odsjecima, raspored odjeljenja budžet grada , javna preduzeća , centar za selo i onda slijedi unutrašnja organizacija gradske uprave i novi budžet i to sve treba da startuje od prvog januara, rekao je Radojičić.

Prioritet će mu biti kaže da stvori što bolje uslove za poslovanje i dolazak novih investitora. Već radi i na rješavanju jednog od najvećih banjalučkih problema – gradske Toplane.

– Odmah nastavljam razgovore sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj da se do proljeća završe pregovori da se ide u građevinsku sezonu u gradnju novog postrojenja na drvo i da 2018. dočekamo sa drugim energentom to je najbrža putanja koju bih ja volio da vidim, dodao je Radojičić.

RTRS