Opozicija u Republici Srpskoj je odnosom prema referendumu o Danu Republike i izbornim porazom, delegitimisala svoje predstavljanje na nivou BiH – izjavio je predsjednik Republike i SNSD-a Milorad Dodik, za naš Telering.

Referendum o Danu Republike bio je ozbiljan odgovor Republike Srspek na sve izazove s kojim se u posljednje vrijeme susreće, kaže predsjednik Dodik. “Svojim odnosom prema referendumu , a potomi izbornim rezultatom opozicija u Srpskoj je sebe delegitimisala u predstavljanju na nivou BiH. Radila je na štetu RS i zato je na ovim izborima platila cijenu”, kaže Dodik.

– Јa sam narodu od 2014 govorio da su Bosić i oni probosanci da su tamo ih na fakultetima pozdravljali kao nove probosanske političke snage , narod mi tad nije vjerovao. Sada je narod vidio, narod mora da vidi neće da sluša, sad je vidio ove dvije godine šta su uradili još da Ivanić nije počeo iz pragmatičnih razloga sebe da popravlja još bi dramatičniji i lošiji rezultat bio, rekao je predsjednik Srpske.

Predsjednik Dodik poručio je da će uvijek raditi isključivo u interesu Srpske, bez obzira na sve pritiske koje ima.

– Јa sam pristao da budem predsjednik ovog naroda i ovaj narod meni daje podršku neću da ga niko ponižava ovaj narod ni RS, ako sam ja izabran bez obzira kakav sam da li sam najveći glupak na ovom Balkanu ja sam tu i ima da bude poštovano ono što kaže RS, istakao je Dodik.

Lider najveće stranke u Srpskoj ističe da je SNSD u konstantnoj kampanji za napredak cijele Republike Srpske. Kaže da je veoma teško biti na vlasti deset godina, ali i da je veoma frustrirajuće biti 10 godina u opoziciji.

– Nismo nikada odustali, stali umorili se mi moramo da kapitalizujemo ovaj ozbiljan rezultat vratimo povjerenje narodu koje nam je dao kroz stabilnost koju osiguravamo i mi tačno znamo ono što smo radili nastavićemo i pokušati da budemo bolji, naglasio je Dodik.

Očito je da opozicija u Srpskoj ne poznaje politiku, kaže Dodik. Time je uloga SNSD-a još veća. Zaštititi interese Srba u BiH i ne dozvoliti da ih iko ponižava, to je politika od koje se ne odustaje.

Razgovor sa predsjednikom Srpske u emisiji “Telering”, na našem programu je večeras od 21.15 čas.

RTRS