Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić priredio je danas tradicionalni prijem za mališane iz Dječijeg vrtića “Radost”, čime je nastavljena Dječija nedjelja koja se ove godine u Republici Srpskoj obilježava pod motom “Porodica na prvom mjestu”.
Pavić je rekao da dolazak djece unosi radost u zgradu gradske uprave i da nema veće radosti za gradonačelnika nego kad mu du posjetu dolaze mladi i djeca.

“Onda vidimo da grad ima budućnost i da djeca ovog grada imaju budućnost. Ovo jeste nedjelja djeteta, ali mi u gradskoj upravi trudimo se da to ne bude samo ova sedmica, nego da je dijete važno svaki dan u godini”, rekao je Pavić u obraćanju mališanima.

On je preporučio mališanima da slušaju tete i roditelje jer će tako lakše učiti, više raditi i biti bolji đaci.

“I kad prođe puno godina neko od vas će doći ovdje na moje mjesto i primati neku novu djecu. Raditi se mora mnogo jer se radom može mnogo i stvoriti”, poručio im je Pavić.

“Ja sam tebe vidio na televiziji”, rekao je jedan dječak uperivši prst na gradonačelnika Pavića tokom njegovog obraćanja.

Direktor Dječijeg vrtića “Radost” Prijedor Dušanka Božić rekla je da je ovo jedna u nizu dugogodišnjih posjeta ili vrtića gradskoj upravi ili gradonačelnika vrtiću.

“Ovo je uvijek prilika da se pozdravimo i ispričamo. Djeca jedva čekaju ovo i puno očekuju od gradonačelnika, da ih poštuje, da im omogući da ostvare svoja prava i da što više djece bude u vrtiću”, istakla je Božićeva.

Ona je navela da vrtić u ovoj godini pohađa 458 mališana u svim objektima.

“To je nešto više nego lani, ali to je zato što smo prenapučili sve objekte. Potrebno je još prostora”, dodala je Božićeva.

Mališani su priredili prigodan program i uručili poklone gradonačelniku, a gradonačelnik je obezbijedio slatkiše za sve mališane u svim vrtićkim objektima.

Iz gradske uprave je najavljeno da će, nakon što je završena izgradnja ili obnova, te opremanje područnih objekata, uslijediti rekonstrukcija centralne zgrade kako bi sva djeca koja žele ići mogla da se upišu i kako bi se povećao obuhvat predškolske djece vrtićem.

SRNA