Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević smatra da niko nije nanio toliko štete po bezbjednost BiH kao Agencija za istragu i zaštitu BiH i Ministarstvo bezbjednost u Savjetu ministara koji su, kako kaže, pod patronatom predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

– Čak i kada novinari iz Italije, potpuno neutralni dođu i potvrde postojanje trgovine oružjem u BiH, utvrde činjenice i sve dokumentuju, vizuelno zabilježe – takozvani ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić i kriminogeno, neustavno Tužilaštvo BiH traže od nas da vjerujemo Bakiru Izetbegoviću, a ne dokumentarnom filmu koji smo gledali svojim očima – izjavio je Galijašević za SRNU.

On je ocijenio da je “Izetbegovićevim trabantima – Mektiću, Tužilaštvu, SIPA – lakše optužiti italijanskog novinara nego priznati da u BiH haraju pripadnici Islamske države, Al kaide i Nusra fronta, kao i da se oružje u Sarajevu može nabaviti kao u samoposluzi”.

– Bakirovi vojnici i poslušnici ne samo da negiraju tu činjenicu, već pokušavaju i sve nas da ubijede da je novinar bio tendenciozan, da je inscenirao priču… Očigledno da mi, prema njihovom mišljenju, uprkos svim činjenicama, ne bi trebalo da vjerujemo onome što vidimo, već onome što nam servira Bakir, Mektić i /direktor SIPA Perica/ Stanić – naglasio je Galijašević.

Tragično je, kaže on, da sve što Izetbegović zamisli, Mektić i Stanić, preko robusnog bezbjednosnog sistema SIPA, provode u praksu.

– Mektić, diplomant hrvatskog policijskog obrazovnog centra, sa diplomom šestog stepena koji glumi pravnika i diplomiranog kriminalistu već dvadeset godina, cijeli mandat radi na kriminalizaciji Republike Srpske, i preko Stanića provodi akciju uperenu protiv cijele Srpske – kaže Galijašević.

On smatra da se “SIPA, zahvaljujući upravo Mektiću i Staniću, pretvorila u muslimansku miliciju koja hapsi samo Srbe ili zbog ratnih zločina, ili stavljanja u promet opojnih sredstava i narkotika, ili zbog trgovine oružjem, korupcije…”.

Prema njegovim riječima, za Mektića i Stanića terorizam nije opasnost i prijetnja, nisu ni povratnici sa sirijskog ratišta, niti vehabijska naselja u Federaciji BiH koja djeluju kao države u države i u koja ne smiju ni da pomisle da uđe.

– Velika opasnost za BiH je upravo zatvaranje očiju pred stvarnim bezbjednosnim prijetnjama i sa nekompetentnim ljudima, poput Mektića i Stanića i njihovim podaničkim odnosom prema politici Bakira Izetbegovića. Ta opasnost biće i sve veća sve dok oni terorizam, koji ubija policajce i vojnike u BiH, uporno predstavljaju kao folklornu pojavu nekih islamskih zanesenjaka – upozorio je Galijašević.

Izvor: SRNA