U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti oblačno i hladno sa kišom, uz dnevnu temperaturu od osam do 17 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Ujutru će na sjeveru i sjeveroistoku biti suvo uz kraće sunčane periode, a u ostalim predjelima oblačno uz slabu kišu. Tokom prijepodneva kiša će zahvatiti većinu predjela i postepeno će jačati. Popodne će nešto jače padavine biti u Krajini i Hercegovini, a na istoku će kiša biti slabija.

U višim planinama, pogotovo na zapadu, očekuje se slab snijeg.

Јutarnja temperatura vazduha biće od tri do osam, na jugu do 12 stepeni, u višim predelima od jedan. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od osam do 12, na jugu oko 17 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od četiri.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

U utorak, 11. oktobra, biće oblačno i hladno vrijeme uz slabu kišu, na jugu i jugoistoku uz malo jače padavine. Na višim planinama i dalje uz slab snijeg.

Јutarnja temperatura vazduha od dva do sedam, na jugu do 11 stepeni Celzijusovih. Dnevna temperatura vazduha od sedam do 11, na jugu oko 17, a u višim predjelima od četiri stepena Celzijusovih.

U srijedu, 12. oktobra, biće oblačno i hladno sa kišom, na jugu i jugoistoku uz nešto jače padavine. Na planinama snijeg uz formiranje manjeg sniježnog pokrivača. Popodne padavine polako će slabiti i prestaju prvo na zapadu i sjeveru, a do večeri i u ostalim predjelima.

Јutarnja temperatura vazduha biće od jedan do šest, na jugu do devet stepeni Celzijusovih. Dnevna temperatura vazduha od osam do 13, na jugu oko 16, a u višim predjelima od četiri stepena Celzijusovih.

U četvrtak, 13. oktobra, biće jutro hladno i umjereno oblačno. Oko rijeka i po kotlinama prolazna magla. Tokom dana sunčano i toplije vrijeme, a popodne i uveče naoblačenje sa zapada.

Јutarnja temperatura vazduha od nula do šest, u višim predjelima od minus tri stepena Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha od 12 do 18, u višim predjelima od osam stepeni Celzijusovih.

U Republici Srpskoj i FBiH danas je bilo oblačno uz povremenu kišu na jugu i istoku, u ostalim predjelima bilo je popodne suvo.

Temperatura vazduha izmjerena danas u 14.00 časova: Čemerno tri, Kalinovik četiri, Han Pijesak pet, Sokolac šest, Gacko osam, Nevesinje, Foča, Rudo devet, Višegrad 10, Šipovo, Manjača, Mrkonjić Grad i Srebrenica 11, Bileća 12, Krupa na Uni 13, Trebinje, Krupa na Vrbasu, Ugljevik, Ribnik 14, Banjaluka, Zvornik, Novi Grad, Srbac i Doboj 15, Bijeljina 16, Prijedor 17 stepeni Celzijusovih.

SRNA