Iako se kleo u Borac da je jedini u kojem bi uvijek rado radio Vlado Jagodić je podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba, ostavio klub u kojem je stekao fudbalsku, igračku i trenersku afirmaciju na putu povratka u Premijer ligu BiH i sutra će preuzeti ekipu Slobode iz Tuzle.

Na taj način Jagodić je pokazao koliko ustvari voli Borac i koliko su njegove riječi bile iskrene kada je u hvalospjevima govorio o velikanu sa Trga Republike Srpske s obzirom da se Borac nalazi na prvoj poziciji i da je konsolidovao takmičarski segment na Gradskom stadionu. Čim je stigla neka ponuda sa strane odlučio je da napusti svoj “voljeni” klub i ode u drugu sredinu.

Zanimljivo je da je prije Slobode Jagodić imao kontakte sa Željezničarom, Sarajevom i Vitezom dok je sjedio na klupi Borca. Potvrdu odlaska Jagodića objavio je i Fudbalski klub Borac na svom zvaničnom sajtu. U saopštenju pod naslovom “Vlado Jagodić podnio ostavku” piše:

“Fudbalski klub Borac obaviještava navijače i cjelokupnu sportsku javnost da je Vlado Jagodić od danas bivši šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Borac. Jagodić je danas podnio ostavku na spomenutu funkciju zbog ponude iz Premijer lige BiH za nastavak karijere, a Fudbalski klub Borac je Jagodićevu ostavku danas i prihvatio.

Fudbalski klub Borac je imao usmeni dogovor sa Vladom Jagodićem da može da napusti klub u slučaju premijerligaške ponude, a saradnja sa dosadašnjim trenerom je raskinuta sporazumno.

Fudbalski klub Borac se zahvaljuje Vladi Jagodiću na svemu do sada učinjenom za klub i želi sreću u nastavku karijere, a u toku sutrašnjeg dana trebalo bi da dođe do imenovanja novog šefa stručnog štaba.

Najnovija promjena na trenerskoj klupi svakako neće uticati na atmosferu unutar ekipe i put ka ostvarenju primarnog cilja u tekućoj sezoni, odnosno povratku u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.”