O odlasku u inostranstvo razmišljaću kasnije, sada sam skoncentrisan na duel protiv Engleske, kaže mladi reprezentatvac BiH.

Bivši igrač banjalučkog Borca i prijedorskog Rudara nametnuo se vrlo brzo kao standaradni prvotimac Mladosti iz Lučana, a nezamnjiv je i u timu selektora Darka Nestorovića.

Dobre partije Siniše Saničanina u Superligi Srbije nisu ostale nezapaženo, pa su se opet pojavile informacije o interesovanju pojedinih klubva iz inostranstva. Međutim, dvadesetjednogodišnji Prijedorčanin stoji čvrsto na zemlji.

sinisa-sanicanin-br-5-foto-partizan-rs

-Ima mnogo špekulacija, ali da budem iskren, ne razmišljam toliko unapred. Idem iz meča u meč, sada sledi meč protiv Engleske sa selekcijom BiH, a nakon toga Mladost igra protiv Vojvodine. Sigurno mi u obe utakmice neće nedostajati motiva. Trudim se da odigram svaku utakmicu što bolje, a kad dođe prelazni rok  i ako bude konkretnih ponuda možemo pričati o eventualnom odlasku, do tada sam igrač Mladosti – kaže Siniša Saničanin.

Mlada reprezentacija BiH će još jedne kvalifikacije završiti rezultatski neuspešno.

-Nažalost, izgubili smo šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali to ne znači da se trebamo predati unapred protiv Engleske. To je meč u kojem možemo dobiti mnogo iskustva i pokazati se brojnim klubovima na ostrvu – tvrdi talentovani defanzivac, koji može da igra na pozicijama levog beka i štopera.

Ekipa Mladosti nakon 11. kola Superlige zauzima šestu poziciju na tabeli, a Siniša kaže da tim dosta bolje funkcioniše nego prošle godine.

-Imali smo vrlo dobar start ove sezone i zauzimamo odličnu šestu poziciju na tabeli. To je očekivano pošto smo doveli kvalitetna pojačanja i vredno smo radili tokom priprema, što se vidi po rezultatima. Ne treba preterivati kada su u pitanju apetti, ali ukoliko nam se ukaže šansa za plasman u kvalifikcije za Ligu Evrope pokušaćemo je iskoristiti. Prvenstvo je dugo, ali imamo kvalitet za vrh tabele.

Ekipa iz Lučana ove godine ima zanimljiv skor od šest pobeda i pet poraza, bez nerešenih rezultata, što je po Sinišnim rečima posledica nihovog stila igre.

-Nemamo nijedan remi u 11 utakmica, ali rekao bih da je to logično pošto igramo napadački fudbal i ne kalkulišemo previše na terenu. To nam se znalo osvetiti, pogotovo protiv Crvene zvezde i Partizana, ali nam je donelo šest pobeda i plasman u gornji deo tabele – kaže Saničanin.

Srećan zbog Borca i Rudara

Saničanin je pre odlaska u Mladost nosio dres banjaluog Borca i Rudar Prijedora.

-Redovno pratim rezultate bivših klubova i jako sam srećan što obe ekipe igraju dobro u Prvoj ligi RS, te što zauzimaju prve dve pozicije na tabeli. Od Rudara niko nije očekivao a bude u vrhu s podmlađenim timom, a i to je dokaz da se u klubu dobro radi – završio j Saničanin.

EuroBlic