U zeničkom naselju Tetovo jutros je ispred Osnovne škole “Hasan Kikić” oteta djevojčica.

Mustafa Krgo, zamjenik direktora škole rekao je da je prijavljena otmica dvije djevojčice, ali da je jedna djevojčica uspjela pobjeći, dok se za drugom još uvijek traga.

Prema njegovim riječima, djevojčica koja je uspjela pobjeći pohađa šesti razred i trenutno se nalazi u Hitnoj pomoći u Zenici.

– Riječ je o 11-godišnjoj djevojčici koja je uspjela pobjeći, a za drugom se još uvijek traga. Ne znamo njen identitet ni uzrast, te se zbog toga u školi vrši provjera i brojno stanje djece. Stanje je na zabrinjavajućem nivou, a mi već odavno apelujemo da se u blizini škole formira policijska stanica, ne samo zbog ovog slučaja, već i zbog prodaje alkohola u blizini ustanove – izjavio je Krgo.

Predstavnik Savjeta roditelja škole Branko Zadić, rekao je da su roditelji potreseni, te da ih je vijest o otmici jako uznemirila.

Nezvanično, policija traga za crnim kombijem.

Podsjećamo, MUP-u Zeničko-dobojskog kantona jutros je prijavljena otmica djevojčice u naselju Tetovo, a na mjestu događaja su i pripadnici Specijalne policije.

Portparolka MUP-a ZDK Aldina Ahmić, rekla je da je veliki broj policijskih ekipa na terenu, te da se provjeravaju navodi o otmici.

Izvor: Kliks