Milorad Filipić (55) iz Šekovića nastradao u udesu, kada je autom sleteo u reku

Milorad Filipić (55) iz Šekovića poginuo je prilikom sletanja automobila “reno” sa puta u reku Drinjaču.

Iz Centra javne bezbednosti Bijeljina saopšteno je da se saobraćajna nesreća dogodila na regionalnom putu Šekovići -Tišta u mestu Jakovica.

Filipić je bio lekar Doma zdravlja „Sveti Sava“ u Šekovićima. Ranije je bio direktor ove zdravstvene ustanove, a jedno vreme obavljao je i funkciju direktora Doma zdravlja „Sveti Nikola“ u Milićima, prenela je agencija Srna.

– Na regionalnom putu Šekovići – Tišta u mestu Jakovice opština Šekovići, dogodila se saobraćajna nezgoda sa smrtnom posledicom. Do saobraćajne nezgode je došlo, kada je sa kolovoza u reku Drinjaču sleteo putnički automobil “reno” kojim je upravljao M. F. iz Šekovića koji je smrtno stradao – potvrdila je za “Novosti” Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina.

Uviđaj su obavili policijski službenici stanice Šekovići, a o svemu je obavešten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, područna kancelarija Vlasenica, koji je naredio preduzimanje potrebnih mera radi utvrđivanja tačnih uzroka koji su doveli do tragedije.

Nezvanično, slučaj su prijavili prolaznici koji su primetili automobil u reci i pozvali policiju.

Inače, Milorad Filipić je bio angažovan i u političkom životu Republike Srpske.

Kao član Srpskog narodnog saveza biran je za poslanika u petom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske. Agencija Srna je prenela i informaciju da je Filipića, na proteklim lokalnim izborima, kao nosioca liste PDP kandidovao za odbornika u Skupštini opštine Šekovići.

Novosti.rs