Nekadašnji predsjednik Gradskog odbora NDP-a Trebinje Slobodan Šaraba i još 31 član ovog odbora podnijeli su danas neopozive ostavke na sve funkcije u ovoj stranci i odlučili da napuste Gradski odbor.

Šaraba je na današnjoj konferenciji za novinare u Trebinju rekao da je razlog za ovu odluku to što je, kako kaže, predsjednik NDP-a Dragan Čavić vodioličnu i pristrasnu politiku.

On je naglasio da je Čavić, mimo odluke Predsjedništva i protivno Statutu stranke, sedam dana prije izbore raspustio trebinjski odbor NDP-a što je direktno uticalo na loš izborni rezultat ove partije.

“Odluka Čavića je nepravedna i lična, jer je jedini on od svih lidera Saveza za promjene odlučio da kazni našu politiku, koja je uvijek bila principijelna, zato što smo razmišljali trebinjskom glavom a ne banjalučkom”, istakao je Šaraba.

On kaže da je Čavić kažnjavao i sabotirao ljude koji su se borili za dobrobit Trebinja, a nije kaznio Zdravka Krsmanovića koji je, kako kaže, svojom probosanskom politikom i spornim imenovanjima u Sarajevu potpuno urušio NDP u Hercegovini.

Dosadašnji članovi NDP-a rekli su da još nisu odlučili o daljem političkom angažmanu, odnosno da li će se priključiti nekoj postojećoj političkoj pratiji ili će formirati svoju stranku.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić je 28. septembra raspustio Gradski odbor ove stranke u Trebinju zbog, kako je tada navedeno, pružanja otvorene podrške kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Trebinja Luki Petroviću.

“Uprkos nizu upozorenja i insistiranja na jedinstvu u Savezu za promjene, Gradski odbor NDP-a Trebinje je ignorisao stavove organa stranke i time pokušao nanijeti štetu jedinstvu Saveza za promene i njegovim namjerama da ne dozvoli instalaciju Dodikove vlasti u gradu pod Leotarom“, saopšteno je iz NDP-a.

U saopštenju je upućen poziv članstvu i simpatizerima stranke da svoje glasove daju kandidatima Saveza za promjene i Slavku Vučureviću.

Izvor: SRNA