Pravi rat holivudskih zvijezda vodi se za Titov stan u Njujorku! Mnoge holivudske zvijezde stale su u red za kupovinu istorijski vrijedne nekretnine.

“Mnogo je svjetski poznatih ličnosti koje su stale u red i koje su pokazale zainteresovanaost za ovaj stan. Nije samo Džek Nikolson zainteresovan. Konkretno, on je svoje interesovanje iskazao daleke 2001. i pitanje je da li je još potencijalni kupac, ali zainteresovan je sigurno njegov kolega Robert de Niro, koji će svoju odluku donijeti kada se stan i zvanično pojavi na tržištu”, kaže izvor “Alo!”.

Generalni sekretar MSP-a Veljko Odalović otkriva da će se stan u Njujorku naći na tržištu najkasnije za dvje nedjelje.

Vrijednost veća od 22 miliona dolara

Vrijednost stana sa šest spavaćih soba u Njujorku prije 15 godina procenjena je na 1,7 miliona dolara, ali poređenja radi, apartman u neposrednoj blizini, takođe sa šest spavaćih soba, trenutno se prema njujorškim agencijama procenjuje na oko 22 miliona dolara. Ako se tome doda istorijska vrijednost i činjenica da su taj stan posjetile mnoge poznate ličnosti, cijena može da bude mnogo veća.

“Sljedeće nedjelje bi trebalo da bude određen broker u Americi koji će za naše interese prodati stan, tek tada ćemo moći znati sve detalje”, kaže Odalović.

Prema njegovim riječima, bivše članice SFRJ dogovorile su se o prodaji pet diplomatskih predstavništava, a Srbiji pripada 40 odsto vrijednosti imovine.

“Dogovorom koji je postignut u ponedjeljak u Ljubljani naloženo je da se prikupe ponude za diplomatsko-konzularna predstavništva u Bonu, Bernu, Tokiju i Njujorku, kao i za šestosobni stan na Menhetnu, koji se ne koristi od 1992”, navodi Odalović i dodaje:

“Našoj zemlji od prodaje tih nekretnina pripada 39,5 odsto novca, a kada dođe do prodaje, dogovoreno je da se najprije Srbiji isplati 2,9 miliona evra, koje je uložila čuvajući rezidenciju u Njujorku od 1992. godine. Za tih pet objekata plaćamo više od 600.000 godišnje samo na održavanje. Sada, poslije sastanka u Ljubljani, imamo i praktično metodologiju”.

Dogovorom je, naime, predviđeno da objekti idu na međunarodni tender, koji će biti objavljen u poznatim svjetskim listovima “Vašington postu” i “Ekonomistu”.

Srbija za sada dobila 43 miliona dolara

Od 123 nekretnine, u procesu sukcesije do sada su podjeljena 72 objekta, ostao je još 51, a većinu neraspodjeljenih objekata koristi ili održava Srbija, poput šestosobnog stana u Njujorku, za koji mjesečno plaća 14.000 dolara.

“U ovom trenutku, od 51 objekta, koji po ankesu B vrijede 110 miliona dolara, 43 miliona pripada Srbiji. Takođe smo uspeli da nametnemo potrebu da se raščisti status objekata u Moskvi, Nju Delhiju i Adis Abebi!”, rekao je Odalović.

ALO