Miroslavu Driljiću (52), vozaču autobusa iz Slovenije, koji je u Prijedoru udario i usmrtio pješaka Janka Milutinovića (56), određen je jednomjesečni pritvor.

Pritvor je odredio Osnovni sud u Prijedoru na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Ta mjera, kako je pojašnjeno iz Tužilaštva, predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog vozača.

Milutinovića je dok je pješačio u prijedorskoj Ulici vojvode Stepe Stepanovića u četvrtak, nekoliko minuta poslije 20 časova, usmrtio autobus prevoznika “Globus tours”, kojim je upravljao Driljić, inače iz slovenačkog grada Kranja.

“S obzirom na to da je vozač autobusa državljanin Slovenije, on je uhapšen, a nakon obavljene kriminalističke obrade u CJB Prijedor, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, sproveden je u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka radi ispitivanja, te je zatraženo određivanje pritvora”, rekli su izvori upućeni u istragu.

Milutinović je, inače, u ovoj nesreći teško povrijeđen, te je prebačen u prijedorsku bolnicu, gdje je, kako su ranije saopštili iz prijedoske policije, podlegao povredama.

Podsjetimo, takođe u četvrtak u Prijedoru, svega sat i po kasnije, odnosno oko 21.25, u Ulici maršala Tita u Kozarcu život je izgubio Sanel Hukić (32) kada je folksvagen foksom sletio s puta i udario u betonski stub.

Tokom te tragedije, kako je potvrđeno “Nezavisnim”, povrijeđen je suvozač u vozilu Begajet Maslić (38) iz Zenice, kojem je pružena ljekarska pomoć i smješten je u Univerzitetski klinički centar RS.

“Kada sam naišla, vidjela sam da se auto zakucao u stub, a pored auta je bilo tijelo vozača. I sada, kada se sjetim te scene, kao da će me noge izdati. Ostala sam u šoku, jako me je to potreslo”, rekla je jedna Prijedorčanka.

NN