U jednom od derbija 13. kola Prve lige Republike Srpske Rudar Priejdor je na svom Gradskom stadionu savladao Slaviju iz Istočnog Sarajeva (3:1) i zadržao drugu poziciju iza lidera banjalučkog Borca sa tri koraka zaostatka. Prijedorčani su tokom svih 90 minuta bili bolji protivnik i zasluženo su stigli do sedme prvenstvene pobjede.

-Moramo da budemo zadovoljni nakon nove pobjede i osvajanja tri boda. Utakmica je bila mnogo teža nego što to rezultat konačni govori, na terenu nije sve tako bilo lako i jednostavno. Od samog početka susreta mi smo nametnuli svoj tempo i ritam koji je bio visok i držali smo ga do kraja.

Dali smo na vrijeme pogodak kako u prvom, tako i u drugom poluvremenu. Onda su pojednci pomislili da je utakmica već završena, došlo je do opuštanja, što je protivnik kaznio i vratio se rezultatski u igru, Slavija je dala gol kojim je imala u finišu aktivan rezultat. Ipak,

na kraju utakmice mi smo smogli snage da još jednom zatresemo mrežu Slavije i stignemo do zaslužene pobjede. Sada se okrećemo gostovanju u Šamcu kod Borca – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac.

prijedor24h