Srbi Nemanja Raičević (38) i Mladen Radović (23) i njihov saučesnik Gruzijac Gvidian Bežani (38) uhapšeni su u subotu u gradiću Bađo kraj Milana na sjeveru Italije zbog niza pljački, pišu italijanski mediji.

Prema njihovim saznanjima, tročlana grupa “operisala” je sjeverom Apenina od jula ove godine, kada su dospeli na radar italijanske policije nakon pljačke stana u Milanu, iz kog su oteli nakit i oko 40.000 evra u kešu, prethodno obivši sef.

Policija je od tada bezuspešno pokušavala da im uđe u trag, s obzirom da je grupa bila krajnje nepredvidiva i dobro pripremljena za akcije.

“Nisu imali “fiksiranu” bazu, sa sobom su nosili vreće za spavanje kako ne bi morali da traže prenoćište, koristili su mobilne telefone sa pripejd karticama, a i njih su se brzo riješavali “, navode italijanski mediji. Grupi je skrivanje omogućavala i činjenica da njihovi otisci nisu bili u bazi podataka, što im je dodatno olakšavalo provale.

Ipak, kako to obično biva, kada je policija usmerila veće ljudstvo na pronalaženje pljačkaša, operativni rad i nadgledanje milanskih ulica dali su rezultat.

Italijanski “karabinjeri” su reagovali na poziv građana, koji su ih upozorili da nepoznata, sumnjiva kola danima obilaze naselje sa luksuznim stanovima. Provjerom tablica utvrđeno je da je vozilo kradeno, ali policija je sačekala sa hapšenjem dok grupa nije krenula u akciju.

Konačno, nakon što je u ovom kraju prijavljena pljačka, policija je presrela četvoricu kriminalaca sa svježim plijenom u torbama. Dali su se u bjekstvo, a kad su sustignuti čak su i napali policajce, koji ipak nisu ozbiljnije povrijeđeni. Ipak, četvrti član grupe je uspio da pobegne, ali mu je tom prilikom ispao novčanik sa ličnom kartom, zbog čega će vjerovatno i on biti uskoro uhapšen.

Grupa se za sada sumnjiči za najmanje šest pljački u Milanu i okolini.

Blic