Istražioci Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske intenzivirali su istragu o nerasvijetljenom ubistvu Milana Vujičića (38) zvanog Vujke iz Bosanske Gradiške, koji je 10. oktobra prošle godine ubijen u “sačekuši” ispred kafe bara “Casper”.

Kako saznajemo, u potrazi za novim dokazima istražioci, uz pomoć ronilaca, danima pretražuju korito rijeke Save i glavni kanalizacioni izlaz koji se uliva u rijeku na keju u Bosanskoj Gradišci.

– Provode se određene istražne radnje i to je sve što u ovom trenutku možemo reći – rekla je portparol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Po gradu se špekulira da je istraga već dala rezultate i da su istražioci pronašli automatsku pušku, za koju se sumnja da je korištena u ubistvu. Tu informaciju u MUP-u RS ipak nisu mogli potvrditi, ali ni demantirati.

Vujičić je ubijen u naselju Senjak nakon što je oko četiri ujutro izašao iz kafića i krenuo prema automobilu Smart. Ubica ga je u zasjedi čekao pored kontejnera u ulici Ive Andrića i prema njemu je ispalio više hitaca iz automatske puške. Pogođen je u grudi i glavu. Ubistvo je pripisano profesionalcu, a budući da je Vujičić imao reputaciju kriminalca s bogatim dosjeom, lista mogućih motiva za ubistvo bila je velika. Iza Vujičića su ostali supruga i dvoje maloljetne djece.

Avaz