Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić  obišao  je danas  gradilište   u centru grada  i radove koji se izvode na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića  koji su počeli sredinom avgusta . On je tom prilikom izjavio  da je ovo jedna od najprometnijih ulica u gradu i značajna jer  većina učenika na nastavu dolazi baš ovom ulicom.

„Kada smo pravili projekat uređenja ove ulice onda smo to imali u vidu i naši učenici će kada ulica bude završena na sadržajima koji se nude  moći da  se  odmore, pričaju , razmijene mišljenja i slično “ rekao je Pavić.

On je dodao da je cilj da ulica bude završena do kraja godine , mada bi već do kraja ovog mjeseca  prvi dio prema gimnaziji  trebao biti  potpuno završen.

„Ono što nam je stvaralo poteškoće je  pitanje infrastrukture u ulici, a to su vodovod, kanalizacija , toplovod , telefonija i kablovska televizija i praktično smo sve to rekonstruisali iako nismo planirali i imaćemo potpuno novu infrastrukturnu mrežu u ovom dijelu grada“ kazao je Pavić.

Radove  na uređenju  ove ulice izvodi preduzeće „ Kozara –putevi“ iz Banja Luke čiji je direktor  Dragan Čorokalo   istakao  da je preduzeće angažovano u maksimalnom kapacitetu i radovi se odvijaju punom parom.

„ Dinamika ide otežano zbog navedenih problema sa lošim infrastrukturnim instalacijama  koje ni projektant ,ni investitor  ni izvođač nisu mogli predvidjeti,  ali trudimo se da ispoštujemo  rok od četiri mjeseca  i nadamo se da ćemo svi biti zadovoljni obavljenim poslom“ rekao je Čorokalo.

On je dodao da su radovi na rješenju svih tih problema pri kraju i da će do kraja novembra biti završeno asfaltiranje, a do kraja godine i popločavanje ulice i da će posao biti završen u roku.

Ukupna vrijednost projekta čiji je investitor grad Prijedor iznosi    1.079.776 KM.

prijedorgrad.org