Od kontrolisanih 641 učesnika u saobraćaju na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor u tri dana sankcionisano je njih 379 ili 59,12 odsto, saopšteno je danas iz ovog centra.
“Zbog prekoračenja brzine kretanja ukupno je sankcionisano 160 vozača, dok su za 25 vozača ili 15,62 odsto od ukupnog broja sankcionisanih, pored novčane kazne, izrečene i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom”, dodaje se u saopštenju.

Alkotestiran je 384 učesnik u saobraćaju, od kojih je 86 isključeno iz saobraćaja.

“Kod 81 vozača i jednog pješaka utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu iznad dozvoljene, dok je pet vozača odbilo alkotest, a 25 zadržano lišenjem slobode”, navodi se u saopštenju.

Pored prekršaja prekoračenja brzine i učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola, patrole policijskih službenika evidentirale su i 134 ostala prekršaja.

Akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i utvrđivanja alkoholisanosti vozača policijski službenici svih policijskih stanica CJB Prijedor proveli su od 3. do 5. novembra u po dva termina po osam časova što je u prosjeku 26,7 kontrola na sat.

SRNA