Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović rekao je danas da on nikome ne prijeti pa tako ni predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku kao ni Republici Srpskoj.

Naime, Dodik je Izetbegovića upozorio da ne može prijetiti ni njemu niti Republici Srpskoj i to nakon što je Izetbegović poručio Dodiku da se promijeni kako ne bi bio promijenjen.

“Ne prijetim niti njemu niti RS, ali prepoznajem da postaje ozbiljan problem, a to mnogi prepoznaju. On vodi BiH i region u sukobe. Volio bih da vidim da je promijenio odnos i da poštuje ovu zemlju, ali i njen Ustavni sud” – pojasnio je Izetbegović.

Mišljenja je da bi Dodik trebao za cilj imati sigurnost i stabilnost te prioritet da se krene u smjeru onoga što građani BiH očekuju, a to je veće zapošljavanje i bavljenje ekonomskim temama, a ne populizmom.

Na pitanje novinara o današnjem hapšenju Alije Delimustafića i tvrdnje da je on blizak SDA, Izetbegović je te tvrdnje odbacio i kratko kazao da je u SDA nekada bio i Fikret Abdić, kojeg su građani Velike Kladuše ove godine izabrali za svog načelnika.

Izvor: Agencije