Prije početka utakmice minutom ćutanja odana je pošta rano preminulom Nebojši Neši Tomičiću, sportskom radniku i u jednom mandatu 2012. godine predsjedniku FK Rudar koju je obavljao u veoma delikatnoj situaciji u kojoj se nalazio klub.

Na oproštaju od domaće publike u jesenjem dijelu sezone Prve lige Republike Spske fudbaleri Rudar Prijedora su zabilježili ubjedljivu pobjedu (4:1) protiv Sutjeske iz Foče.

Prijedor – Gradski stadion. Gledalaca: 100. Sudija: Stojan Vukota (Gradiška). Strijelci: 1:0 Šakić (8), 1:1 Đoković (33), 2:1 Jaćimović (42), 3:1 Lolić (44), 4:1 Vojinović (79). Žuti kartoni: Burazor, Gavranović (Rudar Prijedor), Blagojević, Đoković, Jovanović (Sutjeska).

RUDAR PRIJEDOR: Inđić, Davidović, No. Petrović, Burazor, Lolić, Šakić (od 77. Kuridža), Rokvić (od 65. Gavranović), Vojinović, Milinković, Jaćimović (od 82. Mrkić), Marić. Trener: Zlatko Jelisavac.

SUTJESKA: Petrović, Drakul, Filipović, Đoković, Perišić (od 58. Božović), Mojović, Ivanović, Mrgud, Jovanović, Danilović, Blagojević. Trener: Srđan Bajić.

Na oproštaju od domaće publike u jesenjem dijelu sezone Prve lige Republike Spske fudbaleri Rudar Prijedora su zabilježili ubjedljivu pobjedu (4:1) protiv Sutjeske iz Foče. Trijumf je mogao da bude i ubjedljiviji da su izabranici trenera Zlatka Jelisavca u završnicama akcija bili prisebniji.

Već u osmom minutu Milan Šakić je zatresao mrežu Fočaka i najavio trijumf Prijedorčana, ali je u 33. minutu Mladen Đoković uspio da stvari vrati na početak. To kao da je razljutilo domaćina koji je do kraja prvog dijela postigao još dva gola, a strijelci su bili Ognjen Jaćimović i Draško Lolić. U drugom poluvremenu, tačnije u 79. minutu Aleksandar Vojinović je pogodio za konačnih Rudar Prijedor – Sutjeska 4:1. Zanimljivo je pomenuti da je od 18 igrača u protokolu njih čak 12 u taboru domaćina bilo ispod 21 godine staristi što je veliki fudbalski potencijal.

Ovom pobedom i sa tri nova boda “rudari” su zadržali drugo mjesto na tabeli sa tri koraka zaostatka za liderom banjalučkim Borcem koji se nalazi na pragu osvajanja titule jesenjeg prvaka.

prijedor24h