Policijski službenici Federalne uprave policije /FUP/ danas su u nastavku operativne akcije “Pravda” na području Kantona Sarajevo uhapsili lica čiji su inicijali A.L. i H.S. koji se sumnjiče za krivično djelo pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

Policija je izvršila i pretrese na još dvije lokacije na području Kantona s ciljem pronalaženja tragova i dokaza koji mogu koristiti za krivični postupak, saopšteno je iz FUP-a.

Uhapšena lica su privedena u službene prostorije FUP-a radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

FUP podsjeća da je 11. novembra pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva započeo realizaciju akcije “Pravda” na području Federacije BiH i Republike Srpske.

U sklopu akcije, a po naredbi nadležnih sudova, izvršeni su pretresi na više od 40 lokacija u BiH i uhapšeno 15 lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelima organizovana kriminalna grupa u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, povreda zakona od sudija, pranje novca i prevara.

Izbor: SRNA