Милићи - Вишковић - конференција за новинаре

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković izjavio je danas da Savez za promjene /SzP/ ni do sada nije imao saradnju sa ovom političkom partijom i njenim liderom Miloradom Dodikom, te institucijama Srpske, jer im je važnija saradnja sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

“Od kada su vlast u Sarajevu, predstavnici Saveza za promjene odbijaju saradnju sa institucijama Republike Srpske. Oni imaju namjeru da nastave slušati Izetbegovića, što su građani Srpske dobro prepoznali na izborima”, rekao je Višković Srni.

On je podsjetio da je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica odbio poziv predsjednika Srpske za razgovore o svim važnim pitanjima za Republiku Srpsku, a odazvao se Izetbegovićevom pozivu.

“Vjerovatno im je neko za ovako nešto dao instrukciju i nalog, nakon katastrofalnih rezultata na lokalnim izborima, što je predstava za javnost. Sada prave izlaznu strategiju na način da neće saradnju sa Dodikom i SNSD-om, čemu ne bi trebalo davati pažnju”, ocijenio je Višković.

SzP saopštio je danas da prekida sve kontakte sa SNSD-om i Dodikom, jer se, kako tvrde, ne ponaša kao predsjednik Republike Srpske.

Izvor: SRNA