Predsedništvo Napredne Srpske traži od lidera stranke Adama Šukala da razgovara sa prvim čovekom DNS Markom Pavićem, nekadašnjim koalicionim partnerom.

Ovo je za „EuroBlic“ potvrdio Šukalo koji nije želeo otkriti koje bi se teme našle na stolu bivših partnera.

Mada on tvrdi da u tome nema nikakvih skrivenih namera, u javnosti su počele spekulacije da se NS želi da vratiti „u staro jato“. Kao osnov za takve spekulacije služe Šukalove poslednje izjave za federalne medije u kojima kritikuje politiku Saveza za promene čiji je član.

-Opozicija gubi poverenje od naroda zato što samo dijagnozira probleme I ništa ne rešava – izjavio je Šukalo za Vijesti.ba.

Adam Šuaklo za ‘’EuroBlic’’ kaže da eventualni sastanak sa predsednikom DNS Markom Pavićem neće doneti nikakve promene na političkoj sceni RS.

– Mi razgovaramo sa svim strankama – kaže Šukalo.

Da li će doći do sastanka sa Šukalom nismo uspeli da saznamo ni od lidera DNS-a Marka Pavića koji nije odgovarao na naše pozive. U DNS-u su nam kratko rekli da ništa ne znaju o inicjativi Napredne Srpske i da ukoliko dođe do poziva za sastanak o tome će konačnu reč dati sam vrh stranke.

Koalicija kratkog daha

Napredna Srpska i DNS bili su u koaliciji pred opšte izbore 2014. godine. Nakon što je formirana Vlada RS i uspostavljena skupštinska većina poslanici Napredne Srpske Goran Đorđić i Adam Šukalo prešli su u Savez za promene.

EuroBlic