Žena stara oko 60 godina je poginula, dok je djevojka stara oko 25 godina povrijeđena nakon što je na njih večeras oko 18.30 Darko P. naletio automobilom na pješačkom prelazu na Zrenjaninskom putu.

Nesreća se dogodila u borčanskom naselju Mali zbeg, kod autobuskog stajališa “Mali zbeg”.

“U smjeru ka Zrenjaninu fiat punto naletio je na dva pješaka u 18.35 sati. Jedno lice je podleglo povredama, a drugo je povrijeđeno i nalazi se na ortopediji – rekli su iz MUP – a.

Na lice mjesta izašla je i ekipa Hitne pomoći.

“Žena oko 60 godina preminula je na mestu, a ženska osoba oko 25 godina lakše je povređena. Ima povrede natkolenice i nadlaktice i prevezena je na odeljenje ortopedije na Banjici”, rekla je portparol Hitne pomoći dr Nada Macura.

U toku je mjerenje tragova kočenja, a tijelo odnosi forenzika.

“Automobil je ženu udario na pješačkom prelazu i vukao je više od 20 metara. Ovdje na svakih nedjelju dana neko gine jer je neosvjetljeno”, priča jedan od očevidaca ovog nemilog događaja i naglašava da su se više puta obraćali nadležnima kako bi se postavio bar semafor.

Staklo šoferšajbne automobila beogradskih tablica je od jačine udarca cijelo smrskano.

udes-pjesacki-pprelaz-beograd-2Policija ispituje i žene koje je ovaj automobil takođe zakačio. Izjavu daju vidno potresene i kroz plač.

“Za dlaku su izbjegle smrt”, dodaje očevidac.

Na ovoj dionici napravio se zastoj u saobraćaju, a pauk je odnio automobil.

Prije samo tri dana, na istoj lokaciji poginuo je Z.T. (44), kada je pokušao da pređe ulicu van pješačkog prelaza.

NN