Drago Kukić (37) iz Zagreba osumnjičen je da je prodavao heroin na području Prijedora od septembra do polovine novembra ove godine.

Iz CJB Prijedor, saopštili su da su ovaj slučaj otkrili policajci Odelenja za organizovani kriminalitet i droge Sektora kriminalističke policije, a na osnovu prethodno prikupljenih saznanja.

Kontrolisali su automobil kojim je upravljao T. J. iz Prijedora, u kojem je pored Kukića bio i saputnik A. Dž. Tada su kod Kukića pronašli i oduzeli tri paketića sa sadržajem smeđe praškaste materije koja izgledom podseća na heroin, ukupne mase 43,92 grama.

Još nije utvrđeno od koga je nabavljao heroin, koji je zatim pakovao u paketiće i prodavao.

Nakon ispitivanja Kukića, državljanina Hrvatske, sa boravištem u Prijedoru, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je pritvor.

U saopštenju Tužilaštva navode da je tužilac stavio predlog za određivanje mere pritvora zbog postojanja opasnosti od bekstva osumnjičenog, zbog bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svedoke ili saučesnike i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni  ponoviti krivično delo.

Dodaju da će o predlogu za određivanjem mere pritvora odlučiti sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru.

EuroBlic