Državljanin Avganistana S.G. preminuo je na Urgentnom centru u Beogradu nakon obračuna migranata koji se danas dogodio na Zelenom vencu.

Kako Blic saznaje, tuča je najvjerovatnije izbila ispred restorana Mekdonalds na Zelenom vijencu oko 15 časova, gdje su prolaznici vidjeli jednog povrijeđenog migranta, a nastavila se na uglu Reljine i ulice Kraljice Natalije u centru Beograda.

Kako navode očevici, naoružana grupa migranata viđena je i na uglu Kameničke i Lomine ulice.

Najveća drama dogodila se na uglu ulica Kraljice Natalije i Lomine, gdje je i stradao Avganistanac. Najmanje dvadesetak migranata doletjelo je sa svih strana, sa izvađenim noževima da bi opkolili mladića koji je preminuo od ubadanja nožem.

– Dotrčali su iz pravca Terazija, Zelenog venca, pijace, sa izvađenim noževima i motkom sa ekserima, opkolili su ga i krenuli da ga tuku. Motka je pukla koliko su ga jako udarali, a neko ga je u tom haosu vjerovatno ubo nožem – priča taksista, očevidac drame koja se dogodila u centru Beograda.

Kako navode očevici, grupa taksista i prolaznika pokušala je da pomogne mladiću. Јedna djevojka donijela mu je ćebe i stavila pod glavu.

U tuči koja je izbila između dvije grupe migranata teško povrijeđen još jedan strani državljanin.

Kako je saopšteno iz MUP-a nakon tuče uhapšeno je pet osoba, a na licu mejsta ostalo je ćebe i štap sa kojim su se tukli.

Pretresom su kod uhapšenih nađeni noževi.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije intezivno rade na rasvjetljavanju tog slučaja.

Izvor: Blic