U Luksuznom kvartu Holand park u Londonu, nalazi se četnički hotel “Ravna gora” koji, zahvaljujući skupoj lokaciji i jeftinom noćenju (između 87 i 111 evra), privlači velik broj gostiju.

Menadžerka “Ravne gore” Melita, koja u hotelu stanuje sa svojim suprugom, u London je pobjegla od rata u Јugoslaviji, kaže da je u hotelu, koje je ime dobio po četničkom pokretu, noće i Hrvati.

Portal Index.hr je odlučio da to provjeri.

Inače, portal piše da je vlasnik hotela Pokret srpskih četnika Ravna gora, koji osim ovog posjeduje još dva hotela.

Londonski četnički hotel nazvao je izmišljeni student istorije Hrvoje, koji se predstavio kao organizator londonskpg susreta istoričara iz Hrvatske i BiH.

Nakon nekoliko sekundi javio se ženski glas sa druge strane. Nakon prilično lošeg engleskog, kad je čula odakle je poziv, kratko je rekla “Možete pričati i hrvatski”. “Hrvoje” joj je objasnio da se u Londonu organizuje susret istoričara iz Hrvatske i BiH i da bi voljeli da rezervišu sobe.

– To bi bilo u travnju – rekli su ženi s druge strane.

– A koji je to mjesec – pitala je ona.

– Četvrti – odgovorio je.

Ničim nije odala zbunjenost ili zainteresovanost što u hotel stižu studenti istorije iz Hrvatske. Objasnila je kakve sobe imaju, koliko se kreću cijene i ponudila datum rezervacije.

Pitali su je da li hotel ima konferencijsku dvoranu i da li je moguća organizacija domjenka u hotelu “Ravna Gora”.

– Što je to – pitala je žena.

– Ručak, mala proslava – kratko su joj opisali šta znači domjenik. Na kraju su se dogovorili da će se čuti oko detalja.

Ženi u četničkom hotelu u Londonu, očigledno, uopšte ne smeta što su je zvali iz Hrvatske i što bi u njenom hotelu organizovali konferenciju o istoriji.

Ideologija je ideologija, a novac je novac, konstatuje hrvatski portal.

Izvor: Mondo