????????????????????????????????????

Prijedorska policija je u akciji “Uplatnica” uhapsila lica čiji su inicijali N.Đ. i R.Đ. iz Prijedora zbog sumnje da su počinila krivična djela pronevjera, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i nesavjestan rad u službi, čime su oštetili budžet Srpske za 28.582 KM.
Utvrđeno je da je lice N.Đ, kao zaposleni u jednom osiguravajućem društvu, od klijenata uzimalo novac za uplatu naknada potrebnih za registraciju vozila, saopšteno je iz policije.

Zatim je ovjeravalo uplatnice žigom, potvrđujući da su realizovane, te novac zadržavalo za sebe ne uplaćujući ga na račun budžeta Republike Srpske.

Lice čiji su inicijali R.Đ, kao odgovorno lice preduzeća za vršenje tehničkog pregleda vozila, omogućilo je licu N.Đ. izvršenje krivičnih djela dajući mu na upotrebu pečat, na osnovu kojeg je lice N.Đ. pribavilo 28.582 KM.

U pretresu prostorija društva ograničene odgovornosti, u kojem je zaposleno lice N.Đ, pronađeni su i oduzeti predmeti koji mogu da posluže kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom tužilaštvu Banjaluka biće dostavljen izvještaj protiv N.Đ. za počinjena krivična djela pronevjera i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, a protiv R.Đ. za krivično djelo nesavjestan rad u službi.

SRNA