Tokom uviđaja se niko nije pojavio kao oštećeni

Nepoznata osoba aktivirala je juče rano ujutru oko dva sata iza ponoći eksplozivnu napravu ispred poslovnih prostora podgoričke kompanije Bemax.

Radi se o prostorima koji se nalaze u Bulevaru Džorža Vašingtona, nedaleko od hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

U napadu nije bilo povrijeđenih.

Detonacija, koja se čula u većem dijelu grada preko Morače, izazvala je strah i kod stanara okolnih zgrada.

Policija je juče ujutru obavila uviđaj i pokrenula istragu.

“U saradnji sa tužilaštvom provjeravamo određene informacije. Najvažnije je da nema povrijeđenih”, kazao je izvor iz policije.

“Vijesti” su juče pokušale da dobiju komentar od vlasnika i direktora Bemaxa Veselina Kovačevića, međutim on se nije javljao na pozive i poruke.

eksplozija-podgorica1

Izvori iz policije kažu da su imali poteškoće da utvrde ko je vlasnik oštećenih prostorija.

Tokom uviđaja se niko nije pojavio kao oštećeni. Prostorije nisu imale oznake.

Prema podacima “Vijesti” dio zgrade u kojoj se nalaze poslovni prostori, oštećeni u bombaškom napadu, u vlasništvu je podgoričke firme Capital M, vlasnika Rada Golovića.

Ta firma prethodno je, da bi taj dio zgrade izgradila, krajem aprila 2014. godine kupila zemlju od Opštine Podgorica za  474.489 eura i dobila građevinsku dozvolu.

Kompanija Bemax, prema katastarskim podacima, nedugo zatim kupila je dio garaže i poslovne prostore u prizemlju i na prva tri sprata. Četvrti sprat je ostao u vlasništvu firme Capital M.

eksplozija-podgorica2

Kompanija Bemax je u ranijem periodu pominjana kao privilegovana, jer dobija veliki broj državnih poslova koji se tiču građevinskih radova.

Među kompanijama je koje najviše posluju sa državom i zarađuju milione od novca poreskih obveznika.

MANS je ranije više krivičnih prijava uputio tužilaštvu optužujući Vladu da je na tenderima otvoreno favorizovala Bemax, ponekad i ignorišući neispunjene uslove za te poslove.

Godinama se u medijima spekuliše da navodno iza Bemaxa neformalno stoji  tzv. klan “Grand” i  bivši ministar inostranih poslova Milan Roćen, koji je to više puta demantovao.

Na lokal “Grand“, koji se nalazi na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, u septembru prošle godine bačena je eksplozivna naprava.

Vijesti.me