Pozorište Prijedor premijerno je izvelo predstavu “Bunar” prema tekstu Radmile Smiljanić, u režiji Darka Cvijetića.

Porodična drama između majke, sina Miloša koji se iz rata vraća bez nogu i snaje Јasmine koja ne uspijeva da zatrudni, smještena je u srpsko selo, ali problematičan odnos svekrve i snaje nadjačava problem mješovitog braka.

Režiser Darko Cvijetić rekao je da je vrlo zadovoljan i da je igra bila vrhunska.

“Ovi ljudi su iz sebe večeras izvukli veliki glumački kapacitet za koji možda nisu ni znali da ga posjeduju”, rekao je Cvijetić nakon sinoćnje premijere.

On je naglasio da je prijedorski ansambl dobio novi glumački kvalitet u Srđanu Knjeginjiću koji je uspijevao da bude ravnopravan partner Zlati Kogelnik, što je poduhvat vrijedan akademije i on će diplomirati ovom predstavom.

Glumica Zlata Kogelnik rekla je da je porodična drama prikazana u predstavi “Bunar” svakodnevica.

“Priča svekrva-snaha toliko je životna. Јa znam hiljadu ovakvih sudbina. Јako je vidljiva ljubav dvoje mladih i šta sve trpe, a normalno je da se u ovakvim porodičnim zajednicama majka boji da će ostati sama i onda zbog tog straha radi nepravdu”, navela je Kogelnikova.

Ona je istakla da su joj osjećanja nakon premijere pomiješana i da je publika divno reagovala, tražeći sebi oduška na pojedinim mjestima jer je dramu prilično teško gledati.

Glumica Sabina Halilović, koja igra lik snaje Јasmine, rekla je da je ovo ljubavna priča u kojoj se sam prostor i okolnosti miješaju u Јasminin život i brak i narušavaju joj sve to.

“Mislim da je ovo priča svekrva-snaha, bez obzira na mješoviti brak, i da takvih slučajeva ima mnogo”, dodala je Halilovićeva.

Ona kaže da joj je bilo zadovoljstvo ponovo raditi sa Darkom Cvijetićem, a pogotovo sa Zlatom Kogelnik.

“To je glumačka veličina od koje se i dalje uči i od koje mi početnici imamo strah i tremu, ali zahvaljujući njenoj srdačnosti i pomoći i mi mladi glumci smo uspjeli napraviti, nadam se, dobre uloge. To će procijeniti publika”, rekla je Halilovićeva.

Lik sina Miloša igra Srđan Knjeginjić, udovicu Smilju, koju majka dovodi u kuću da bi otjerala snaju Јasminu, igra Mirela Predojević i vrača, kojeg majka plaća da radi prljave poslove kako bi sina zadržala uz sebe, Dean Batoz.

SRNA