U prepunoj sali rekonstruisanog društvenog doma u Gornjim Orlovcima , nastupili su učenici OŠ „Petar Kočić“ iz Prijedora i Područnog odjeljenja u Gornjim Orlovcima , folklorni ansambl KUD „Kozara“ iz Prijedora , vokalni solisti i narodni umjetnici.

„Veče kulturnog stvaralaštva“ otvorio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković , koji je istakao da Grad Prijedor , pored ljetnjeg kulturno-zabavnog karavana „Selo veselo“ , podržava i ovu , zimsku manifestaciju , čiji je cilj podsticanje i promovisanje rada kulturnih stvaralaca , svih generacija  i „vraćanje“ kulturnih sadržaja u društvene domove , koji su u Prijedoru , u proteklih desetak godina , u značajnom broju rekonstruisani. „Obnovom društvenog doma u Gornjim Orlovcima stvoreni su svi potrebni uslovi da se mještani , posebno mladi , i tokom zimskih mjeseci , bave raznim društvenim aktivnostima“ ,  rekao je Đaković.

Na manifestaciji , kojoj je prisustvovala i direktor OŠ „Petar Kočić“ , Gorana Bosančić , pored članova : horske , ritmičke , dramske i recitarorske sekcije , nastupili su i vokalni solisti Katarina Balaban i Aleksa Bursać. Članovi KUD „Kozara“ iz Prijedora , predstavili su igrama iz Srbije , dok su prikaze tradicionalnih običaja , uz izvornu pjesmu izveli : Dragica Škorić , Beba Kovačević , Radmila Hrnjak i Rade Lajić.

Pokrovitelj „Večeri kulturnog stvaralaštva“ je Grad Prijedor , a prijatelji manifestacije : IPC „Kozarski vjesnik“ , „Autotransport“ Prijedor i Tvornica keksa Mira , članica Kraš grupe.

prijedor24h/Saša Goronja