Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je Srni da je sud u Banjaluci rekao svoje i da od Mladena Bosića očekuje samo da realizuje tu odluku da bi tim novcem mogao da organizuje proslavu koju je i najavio kada ga je tužio za klevetu.

“Bosić će morati da plati što je lagao, a nadam se da će i drugi opozicionari nešto naučiti na Bosićev račun. Mislim da mu je svakako teže što mu je narod u Republici Srpskoj ispostavio račun na izborima, između ostalog, i zbog svjesti da Bosić ne preza ni od najcrnjih laži da bi se domogao vlasti”, izjavio je Dodik na pitanje Srne da prokomentariše Bosićeve reakcije nakon odluke suda da mu isplati 6.000 KM kazne zbog klevete.

Dodik je poručio Bosiću da “više ne plače i ne kuka, već da uplati presuđeni novac za nauk i njemu i ostalima koji bi preko laži da ostvaruju jeftine političke poene”.

“Što se tiče njegovog današnjeg istupa, najavljujem da ću ga opet tužiti za klevetu koju je izrekao”, istakao je Dodik.

Okružni sud u Banjaluci odbio je žalbu Mladena Bosića na presudu banjalučkog Osnovnog suda prema kojoj je obavezan da Miloradu Dodiku isplati 6.000 KM kazne zbog klevete i da plati 2.409 KM troškova parničnog postupka sa zateznom kamatom, ocijenivši je neosnovanom. Okružni sud odbio je i zahtjev tuženog za naknadu troškova žalbenog postupka u iznosu od 880 KM.

Bivši lider SDS-a Mladen Bosić izjavio je danas da će presuda suda “pasti” onda kada, kako kaže, profunkcioniše pravna država i u Republici Srpskoj i u BiH.

“To znači da ovaj proces još nije završen”, rekao je Bosić na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je naveo da je ovo suđenje otvorilo niz drugih procesa nakon što je prikupljena dokumentacija, koja je dalje predata institucijama.

Izvor: SRNA