Naime, na današnji dan 1991. godine dvanaestogodišnja Aleksandra Zec i njeni roditelji zverski su ubijeni u Zagrebu, a ovaj slučaj se godinama vukao po sudovima.

Iako u prilogu naglašavaju kako je slučaj, zbog tromog pravosuđa, naneo veliku štetu Hrvatskoj, urednici TV kalendara kažu kako je cela tragedija “medijski prenaduvana”?!

“Zbog površnosti hrvatskog pravosuđa tragedija porodice Zec nanela je veliku štetu Hrvatskoj. Taj tragični slučaj medijski je predimenzioniran do te mere da je u senci ostao podatak da je, osim Aleksandre Zec, još više 400 dece poginulo tokom velikosrpske agresije, a za šta takođe nikad niko nije odgovarao”, rečeno je u TV kalendaru.

Pojedini hrvatski štampani mediji prenose da je nacionalna televizija ipak preterala napomenuvši da je cela tragedija “medijski prenaduvana”.

Porodicu imućnog zagrebačkog mesara Mihajla Zeca te večeri pobili su članovi Merčepove jedinice. U noćnim satima upali su im u stan na Trešnjevci. Oca su ubili odmah, a Aleksandru i njenu majku na Sljemenu gde su ih zatrpali smećem.

Izvor: Index.hr