Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da je moja korupcija opasnija od islamskog terorizma u BiH, a ja sam odavno svjestan da je njegovo neznanje opasnije od svih društvenih pošasti i elementarnih nepogoda, izjavio je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

“Veće neznalice na višoj i odgovornijoj funkciji svijet nije vidio, niti bi ikad da se nije pojavio Dragan Mektić. Kada ga čovjek sluša, rekao bi da on upravalja pravosuđem, policijskim agencijama, obavještajnim službama, pa i spoljnom politikom. On, u stvari, ne upravlja samim sobom i tu je problem za BiH koja ima takvog ministra”, rekao je Špirić.

Špirić je dodao da mu je jasno da se “teško uklopiti u rad izvršne vlasti na nivou jedne zemlje kada se iskustvo stekne na mjestu pozornika u Prnjavoru”, ali da bi trebalo da u Savezu za promjene “malo instruišu ministra i upute ga u resor kojim rukovodi”.

“Nikola Špirić poziva Dragana Mektića da se ponudi Tužilaštvu BiH u svojstvu svjedoka i da im ponudi sve informacije o mojoj tobožnjoj korupciji i nelegalnim aktivnostima. Sve što u tom postupku dokaže da nije legalno stečeno prepuštam njemu. Nije problem ni da se zamijenimo za imovinu, ali pod uslovom da on svoju konačno prijavi na sebe”, naglasio je Špirić.

Špirić ističe da je svjestan da je “Mektić na čelu osvetničkog eskadrona i da već radi na tome da Tužilaštvo i bez osnova pokrene postupke protiv njega”, ali da je za ta nastojanja potrebna i argumentacija, a ne paušalne ocjene.

“Nemam ništa protiv toga, niti sam ikada imao, da institucije rade svoj posao i ja im stojim na raspolaganju i ne miješam se u njihov rad ni na koji način. Ne bi bilo loše da i ministar Mektić pročita na veb stranici šta su njegove nadležnosti, kao što je svojevremeno na toj stranici čitao i istraživao gdje je zapravo stekao diplomu”, rekao je Špirić.

On je naglasio da mu je žao što se upušta u ovakvu vrstu polemike, ali da je dužan dati odgovor zbog javnosti Republike Srpske, do čijeg mišljenja mu je stalo, za razliku od ministra Mektića.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić danas je oštro kritikovao Špirića, navodeći da je “Nikola Špirić veća prijetnja sa stanovišta korupcije u BiH, nego što je to islamski ekstremizam”.

Džihadiste u BiH bolje maskira vlast nego oni sami

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je danas da se stiče utisak da borce islama u BiH bolje maskira vlast nego oni sami.

“Prijeti opasnost da ministar bezbjednosti i pojedini direktori agencija prerastu u vodiče borcima islama kroz BiH”, istakao je Špirić, ocijenivši da im oni, možda nesvjesno, pružaju snažnu podršku u odabiru najboljih lokacija za regrutne i centre za obuku.

Špirić, koji je i potpredsjednik SNSD-a, rekao je da borba protiv terorizma kao globalnog, regionalnog, posebno domicilnog problema BiH, praćena pojačanom histerijom u zemlji.

“Vlasti BiH u borbi protiv terorizma predstavljaju ljuljašku za teroriste”, rekao je Špirić.

On je izrazio bojazan da BiH gubi vrijeme za preventivno djelovanje i da će “vremena za kajanje biti na pretek”.

Izvor: SRNA