Stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević tvrdi da su bezbjednosne i pravosudne strukture na nivou BiH u službi lidera SDA Bakira Izetbegovića i “kišobran” ispod kojeg se kriju terorističke organizacije.

“Nije istina da na sirijsko ratište u protekloj godini nije otišao niko iz BiH, kako tvrde ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić i direktor Agencije za istrage i zaštitu Perica Stanić. Činjenica je da je nekoliko grupa iz BiH, koje su krenule na sirijsko ratište, vraćeno sa područja Turske”, rekao je Galijašević Srni.

On pita zašto za teroristima, koji se nalaze na sirijskom i drugim ratištima, nije raspisana interpolova potjernica?

“Zašto nema interpolove potjernice za Nusretom Imamovićem i ostalim teroristima, a imamo raspisane zbog porodičnog nasilja?”, upitao je Galijašević.

On je podsjetio da u pravosudnim institucijama BiH nema predmeta protiv finansiranja terorističkih akcija i paradžemata.

Galijašević je ponovio da sistem bezbjednosti iz Sarajeva ugrožava stabilnost BiH i EU.

“Bezbjednosne agencije sa nivoa BiH ulaze na teren geopolitičkih sukoba u odnosu prema terorizmu. Dakle, američki model i odnos borbe protiv terorizma suprotan je evropskom i podrazumijeva rehabilitaciju `Al kaide`, što je prijetnja BiH i EU”, rekao je Galijašević.

Izvo: RTRS/SRNA