Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur dogovorili su danas nastavak saradnje koja je, kako su ocijenili, i do sada bila uspješna.

“Prijedor je grad koji 12 godina ima suficit u budžetu i u čijoj skupštini se na korektan način razgovara o svim temama, a većina stranaka u koaliciji dogovara saradnju na elementima daljeg razvoja”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa Murom.

On je najavio da će Gradska uprava nastaviti da stvara što bolje uslove za život svih građana Prijedora.

“Strateški ćemo razmišljati o ekonomskom razvoju grada i stvaranju novih uslova za zapošljavnje kao osnovnom preduslovu za bolji i kvalitetniji život građana Prijedora”, dodao je Đaković.

Šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur rekao je da je sa novim gradonačelnikom Prijedora razgovarao o raznim temama iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, da je ranije danas posjetio školu u Kozarcu, a da će se kasnije danas sastati sa predstavnicima nevladinih organizacija.

“Mi smo već decenijama partneri Prijedorčana. Idemo dalje sa uspješnom saradnjom i raznim projektima. Sa našim stručnim timom možemo uspješno da pratimo događaje u ovom gradu i u cijeloj BiH i zahvalni smo na saradnji i gostoprimstvu svih Prijedorčana”, dodao je Mur.

Izvor: SRNA/RTRS