Članovi Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama “Neven” i Udruženja građana “Don” danas su novogodišnjim ukrasima okitili bor u prijedorskom gradskom parku Pećani.Predsjednik Udruženja “Neven” Vesna Berić rekla je novinarima da je djeci bilo zadovoljstvo da prave ukrase od papira i recikliranog materijala za njihovu novogodišnju jelku, a od tog materijala okitićeno je i ovo drvo sa 40 čestitki ručne izrade.

“Cilj nam je bio da pokažemo koliko imamo ljubavi i sa koliko malo može neko da se obraduje, da želimo mir u cijelom svijetu i jednaka prava za sve”, naglasila je Berićeva.

Koordinator projekata u Udruženju “Don” Zoran Petoš rekao je da su ukrašavanjem bora u parku Pećani sa članovima i korisnicima “Nevena” željeli poslati poruku da se zajedno može puno toga postići.

Zajednički cilj udruženja “Neven” i “Don” bio je da uljepšaju grad i da se još jednom udruže u nizu humanitarno-volonterskih akcija posvećenih 18 godina postojanja Udruženja “DON”.

Oni su prošle sedmice posjetili stara i nemoćna lica u stanju socijalne potrebe koja žive sama u udaljenim seoskim sredinama i uručili im osnovne životne namirnice.

SRNA