Muškarac iz Srbije (39) koji je u sredu ujutru u Beču nožem ubio svoju suprugu (38) pa pobegao, pronađen je mrtav, navode austrijski mediji.

Njegovo telo pronađeno je u dvorištu porodične kuće njegovih rođaka, a sumnja se na samoubistvo. Ovo je za Krone.at potvrdio Patrik Majerhofer, a telo muškarca za kog se pretpostavlja da je Srbin otkrio je slučajni prolaznik.

– Prizor je bio užasan. Telo se i dalje identifikuje, ali gotovo smo sigurni da je u pitanju muškarac iz Srbije koji je u sredu ujutru ubio ženu – rekao je Majerhofer i potvrdio da se telo nalazi na autopsiji. Kako navodi list, muškarac je kolima pobegao nakon što je ubio suprugu, a policija je za njim tragala od juče ujutru. U potragu su bile uključene jake policijske snage, kao i helikopteri.

Lekari su zatekli okrvavljenu ženu koja je još davala znake života, sa mnogobrojnim ubodnim ranama, ali je izgubila previše krvi i nisu uspeli da je povrate. Veruje se da je stradala dobila i nekoliko udaraca. Nesrećna žena je, prema informacijama iz istrage, umrla od uboda u srce.

Nju je na podu pronašao šesnaestogodišnji sin, dok je drugi sin (12) bio u školi u trenutku kada se desila tragedija.

Nasilje trajalo neko vreme

Prema pisanju austrijskih medija, ovo nije bio prvi put da je Srbin bio nasilan prema svojoj supruzi. Njemu je čak naloženo da se iseli iz zajedničkog stana

Pollicija i socijalni radnik su razgovarali sa osumnjičenim pre napada i naglasili da mora da prihvati uslove koje je zatražila njegova supruga, a pripadnici policije su i periodično proveravali da li se pridržava zabrane prilaska. Za slučaj se verovalo da je “visokog rizika” jer je osumnjičeni često pretio stradaloj.

Blic.rs , Krone.at