Kao što ste do sada verovatno već znali, energiju dobijamo iz dva različita izvora – ugljenih hidrata u koje spada i šećer, i masti.

Koliko već godina slušate o tome da su masnoće loše i da je jedini način da smršate konzumiranje namirnica s malim procentom masti i šećera? Zapravo prestanak konzumiranja šećera umesto masti je nešto na šta treba obratiti pažnju. Ako to uradite, desiće vam se nešto zanimljivo.

– Kada jednom prestanete da brinete o tome da li ste uneli nešto masno i dignete ruke od šećera, moći ćete da ostanete vitki dugotrajno, a bonus je to što ćete biti zdraviji, imaćete više energije, bolji ten i kosu.

– Kada prestanete da brojite koliko kalorija ima u svemu što ste kupili, vaš struk će biti prva stvar koja će smanjiti obim.

Izbacite šećer na tri dana i uskoro ćete primetiti da ste siti, a osećaćete se zadovoljno uprkos tome što jedete manje. Mnogi ljudi koji su ovo probali kažu da više nisu imali potrebu za obimnim večerama i da na hranu nisu mislili do doručka.

TRODNEVNI MENI

Doručak

– kajgana sa šunkom ili slaninom

– kuvana jaja sa mrvicom majoneza

– kafa s mlekom (šlagom)

– Nemasni sir sa šumskim voćem

– Palačnika od bademovog brašna

– Salata sa zelenim povrćem i maslinama

Ručak

– Jela s mesom: mesni kotlet, prženo meso s lukom

– Supe (bez ugljenih hidrata osim krompira i mahunarki)

– Salate (sa bilo kojim porvćem i biljnim uljem)

– Riba (osim bilo čega sa mnogo ugljenih hidrata)

Večera

– Povrće sa roštilja (brokoli, spanać, karfiol)

– Gust sos napravljen od jaja i gambora

– Tost s avokadom i lososom

– Bilo koja varijanta doručka

Zapamtite da je bilo koji od ovih obroka promenljiv i da možete jesti koliko god hoćete i kad god vam se jede. Ne plašite se eksperimentisanja i pokušajte da spremite običnu hranu na nov način.

Ako se držite ovog sistema neko vreme, primetićete jako brzo da nosite manju konfekcijsku veličinu. Istovremeno ćete biti manje gladni, nećete imati probleme sa probavom i krvnim pritiskom i imaćete mnogo više snage.

24sata