Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da se očekuje pomoć institucija Republike Srpske u izgradnji sportske dvorane u prijedorskom naselju Urije, koja je počela prije četiri godine i u kontinuitetu se gradi sredstvima grada.
“Nažalost, do sada nismo imali ni od koga pomoć, iako smo upućivali više zahtjeva. Prije nekoliko dana sam i ja obavio jedan razgovor na republičkom nivou gdje je obećano da će nam se pomoći sa određenim sredstvima da se ubrza izgradnja”, rekao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

On je podsjetio da je riječ o kapitalnom projektu u koji se krenulo zbog toga što su potrebe grada prerasle kapacitete postojeće dvorane “Mladost”.

“Poznato je da tamo školska djeca imaju nastavu i da je koriste i svi klubovi koji su toliko narasli da objektivno nema uslova da se nađe dovoljno termina, a zadovoljstvo je da se sve više djece bavi sportom”, naveo je Đaković.

On je dodao da su radovi na dvorani na Urijama u toku, da se prenose na narednu godinu, da u budžetu grada ima rezervisanih oko 1,2 miliona KM za nastavak radova, a da će se prilikom utvrđivanja suficita za 2016. procijeniti koliko je još moguće sredstava izdvojiti za nastavak gradnje.

“Gradnja će se nastaviti u kontinuitetu i iskreno se nadam da ćemo dobiti obećanu materijalnu podršku za brži završetak ove dvorane”, rekao je Đaković.

SRNA